Resume

Helium/Resumé
Drengen Alfred er indlagt på hospitalet med en udefineret dødelig sygdom. Han tilbringer dagene i sengen på hospitalsstuen.
En dag vågner Alfred i sygesengen, da den nyansatte pedel, Enzo, taber en skål på gulvet. De falder hurtigt i snak om de luftballoner, som Alfred har hængende over sin seng. Enzo fortæller Alfred, at hans lillebror også var vild med luftballoner. Da Alfred spørger Enzo om, hvor gammel hans lillebror er, svarer Enzo ikke.
Senere på dagen mødes de udenfor, hvor Alfred er blevet kørt ud af en sygeplejerske. Imens sygeplejersken tilser en anden patient, begynder Alfred og Enzo igen at tale sammen. Alfred spørger Enzo, om han tror at hans lillebror er oppe i himlen, da Alfred går ud fra, at lillebroren er død. Enzo fortæller, at det er lang tid siden. Alfred fortæller også, at alle folk fortæller ham, at han skal op i himlen, men det har han ikke lyst til, da han synes, at himlen ser kedelig ud.
Om aftenen kommer Enzo ind på Alfreds stue for at gøre rent. Han sætter sig på Alfreds seng og spørger ham, om han har hørt om Helium. Alfred kender det fra luftskibe, men Enzo fortæller, at Helium er sin hel egen magiske og eventyrlige verden. Man vågner op i Helium efter den lange søvn, men først efter at man er blevet fløjet derop af Helium-ekspressen, der minder meget om det luftskib, som Alfred har hængende over sin seng. Alfred spørger til detaljer og viser ham en tegning af et luftskib, som han har lavet. Enzo siger, at det er præcis sådan, at Helium-ekspressen ser ud. Alfred vil gerne vide mere om Helium, men Enzo er nødt til at arbejde igen, men han lover at fortælle mere om Helium dagen efter.
Den følgende dag er Alfred ved at få noget at drikke af sygeplejersken, da Enzo kommer ind på Alfreds stue. Han har en rød ballonhund med, der hedder Røde. Enzo fortæller, at ‘Røde’ er den hemmelige kode til luftskibets kaptajn, så han ved hvilke børn der skal med til Helium. Enzo fortæller videre om hvordan der ser ud i Helium, imens Alfred drømmer sig væk og bliver en del af den verden, som Enzo skaber for ham.
Senere på dagen mødes sygeplejersken og Enzo udenfor i parken. Sygeplejersken fortæller, at Alfreds humør er blevet markant bedre, efter at han har mødt Enzo. Hun fortæller også, at det ikke er muligt at gøre noget, der kan helbrede Alfred.
De følgende dage tilbringer Enzo og Alfred meget tid sammen. En dag kommer Enzo ind på Alfreds stue, men stuen står tom. Da Enzo finder sygeplejersken, fortæller hun, at Alfred er blevet flyttet, da hans tilstand er forværret. Enzo vil besøge ham for at fortælle historien færdig om Helium, men sygeplejersken fortæller, at det er en lukket afdeling, så Enzo må ikke besøge ham.
Enzo snyder sig alligevel ind på Alfreds afdeling og finder hans nye stue. Her ligger Alfred meget afkræftet, med en punkteret ’Røde’ imellem hænderne. Enzo lover Alfred at lave ham en ny ballonhund, men Alfred fortæller, at han er bange for at skulle til Helium og ønsker at blive hos sin mor, far og Enzo. For at gøre frygten mindre hos Alfred, fortæller Enzo om alle de mennesker, der venter på Alfred i et gammelt træhus i Helium. Enzo digter videre, imens Alfred falder hen i drømmeverdenen. En vagt finder dog Enzo og smider ham ud fra Alfreds stue. Sygeplejersken og Enzo taler sammen om aftenen i hospitalets park. Sygeplejersken lover at hjælpe Enzo med at få givet Alfred en ny ballonhund. Hun fortæller samtidig, at Enzo har hjulpet Alfred mere end han aner. Enzo føler, at han bare har givet Alfred en masse løgne, men sygeplejersken insisterer på, at Enzo har givet Alfred en masse håb. Sygeplejersken lover at læse slutningen på historien om Helium højt for Alfred, hvis Enzo skriver den ned til hende.
Da Enzo har forfattet teksten til sygeplejersken, besøger hun Alfred for at fortælle ham slutningen. Alfred spørger til Enzo, da han ikke ved, hvordan han skal komme ombord på ekspressen til Helium. Sygeplejersken ombestemmer sig og låser Enzo ind til Alfred, selvom det kan koste hende jobbet.
Enzo har medbragt en ny ballonhund, som han placerer i Alfreds vindue. Herefter fortæller han Alfred, hvordan han skal komme ombord på ekspressen. Imens forsvinder Alfred langsomt, og vågner igen i sygesengen iklædt jakkesæt. Han stiller sig op i vinduet ved siden af ’Røde’ og kan derfra se og høre Helium-ekspressen ankomme. Da den er udenfor Alfreds vindue, kommer der en lang stige ind til vinduet. Alfred går ud på stigen, ser sig tilbage mod hospitalsstuen og ’Røde’ og forsvinder til sidst ind i luftskibet, og alt bliver hvidt. Helium-ekspressen flyver langsomt væk fra hospitalet, og i flere af vinduerne ser man efterladte røde ballonhunde.